ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

     Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 97/12

                                                                                30 червня 2010 року                                                                                            15 год. 00 хв.

                                                                                 м. Київ,

        вул. Садова, 3а, к. 416

                                       

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

 

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б., Сінченко В.М., Черноморов О.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф., Горбатюк А.О., Демчишен В.В., Єгоров О.М., Касянюк О.Р., Матвієнко А.С., Надоша О.В., Фомін О.В.

Відсутні: Павленко В.В., Петренко В.М.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету      Данилюк О.А., головні консультанти секретаріату Комітету:           Бережницький Я.В., Дмитрук Л.В., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Шкуріна Л.Б., старший консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

Єфремов О.С. – народний депутат України;

Москаль Г.Г. – народний депутат України;

Шпенов Д.В. – народний депутат України;

Картушинська Н.М. – радник Віце-прем’єр-міністра України Тихонова В.М.;

Ємельянова І.І. – Перший заступник Міністра юстиції України;

Ковтун Т.В. – Начальник Управління вдосконалення діяльності та реформування органів виконавчої влади Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Долецька В.Г. – Заступник директора Департаменту Міністерства фінансів України;

Москаленко А.М. - Завідувач секретаріату Управління вдосконалення діяльності та реформування органів виконавчої влади Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Іщук Б.Г. – головний спеціаліст Управління регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Рахімкулом Є.Р. – заступник директора Програми  сприяння парламенту II;

Толкованов В.В. – Керівник програми Ради Європи “Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні”;

Ричко О.В. –- Головний спеціаліст  відділу з питань територіальної організації влади та місцевого самоврядування Управління регіональної політики влади Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Граб В.А. – Керівник Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Яцишина Г.М. – заступник Голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва;

Вишневський А.В. – Заступник начальника Головного управління державної служби України;

Лепіска О.В. – заступник директора Департаменту дозвільної системи Держком підприємництва;

Сторожук Є.Л. – директор Департаменту реформування публічної адміністрації та управління змінами Міністерства економіки України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про проект Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. №6586 від 24.06.2010 р., н.д. Г.Москаль).

2. Про проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр.№6592 від 29.06.2010р., н.д. В.Коновалюк, М.Чечетов).

3. Про проект Постанови про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. №6524 від 15.06.2010 р., н.д. В.Олійник).

4. Про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. №6199 від 16.03.2010 р., н.д. В.Коновалюк, визначено Президентом України В.Ф.Януковичем як невідкладний).

5. Про проект Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр. №6278, друге читання).

 

***

СЛУХАЛИ:  Голова Комітету О.Омельченко ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував прийняти його за основу.

ГОЛОСУВАЛИ: За” – одноголосно.

Рішення прийнято.

 

О.Омельченко запропонував присутнім визначитися із зауваженнями та пропозиціями щодо проекту порядку денного засідання Комітету.

Ю.Ключковський запропонував передати проект Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. №6586 від 24.06.2010 р., н.д. Г.Москаль) до Комітету з питань  законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, оскільки, як вважає депутат, він не стосується предмету відання Комітету та виключити його з проекту порядку денного засідання.

Пропозицію не підтримано.

 

С.Подгорний вніс пропозицію не розглядати проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр.№6592 від 29.06.2010р., н.д. В.Коновалюк, М.Чечетов), оскільки на момент його розгляду відсутній висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

Пропозицію не підтримано.

 

С.Подгорний поінформував присутніх про те, що підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян розглянув близько 250 поправок та пропозицій до проекту Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр. №6278, друге читання). Тому голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян запропонував не розглядати даний законопроект на сьогоднішньому засіданні.

Пропозицію не підтримано.

О.Боднар, О.Фомін внесли пропозицію зняти з розгляду на засіданні Комітету проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. №6199 від 16.03.2010 р., н.д. В.Коновалюк, визначений Президентом України В.Януковичем як невідкладний), оскільки парламентом ще не розглянуто проект Адміністративно-процедурного кодексу, що містить тісно пов’язані норми.

Пропозицію не підтримано.

В.Демчишен запропонував зняти з розгляду проект Постанови про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. №6524 від 15.06.2010 р., н.д. В.Олійник), оскільки автор законодавчої ініціативи О.Олійник звернувся з проханням перенести його розгляд на одне з наступних засідань Комітету.

Пропозицію підтримано.

В.Сінченко звернувся з проханням включити до проекту порядку денного засідання Комітету питання про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад) (реєстр.№ 6600, н.д. С.Подгорний, О.Фомін) та про проект Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. №6601, н.д. О.Єфремов).

С.Подгорний висловив застереження щодо внесення та розгляду даних законопроектів. Він звернув увагу на ту обставину, що на момент розгляду питання відсутній висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України. Крім того, законопроект з реєстр. №6600 раніше було зареєстровано у секторі реєстрації за реєстр. №6583-1. Чому сталася така заміна, слід розібратися. Але це ще один аргумент щодо недоцільності розгляду даних питань на засіданні Комітету.

С.Подгорний зазначив, що включення законопроектів з реєстр. №№6600, 6601 до проекту порядку денного засідання Комітету, порушує ст. 43 Закону України “Про комітети Верховної Ради України”.

Ю.Ключковський підтримав позицію С.Подгорного та звернувся з проханням надати йому роз’яснення щодо правомірності реєстрації законопроекту з реєстр. №6601 працівниками Апарату Верховної Ради України, оскільки відома інформація щодо виходу на роботу працівників Апарату Верховної Ради України в позаробочий час без відповідного розпорядження.

О.Омельченко запропонував визначитися шляхом голосування щодо включення законопроектів з реєстр. №№6600, 6601 до проекту порядку денного засідання Комітету.

Пропозицію підтримано.

 

Голова Комітету О.Омельченко ознайомив членів Комітету з оновленим проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував визначитися шляхом голосування щодо його прийняття в цілому з такою послідовністю питань:

1. Про проект Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586 від 24.06.2010 р., н.д. Г.Москаль).

2. Про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. № 6199 від 16.03.2010 р., н.д. В.Коновалюк, визначено Президентом України В.Ф.Януковичем як невідкладний).

3. Про проект Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 6601, н.д. О.Єфремов).

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (шодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад) (реєстр.№ 6600, н.д. С.Подгорний, О.Фомін).

5. Про проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр. № 6592 від 29.06.2010р., н.д. В.Коновалюк, М.Чечетов).

6. Про проект Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр. № 6278, друге читання).

7. Різне.

УХВАЛИЛИ:

Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 10 народних депутатів України, “Утримався” – 1 народний депутат України (О.Фомін), “Не брали участі у голосуванні” – 4 народних депутатів України.

Рішення прийнято.

Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народний депутат України С.Подгорний заявив про незгоду з рішенням Комітету про розгляд на засіданні законопроектів з                  реєстр. №№ 6600,6601. Він вказав, що як автор законопроекту з              реєстр. №6600 не був вчасно попереджений про розгляд даного питання.

Після завершення розгляду питання щодо затвердження порядку денного засідання Комітету, залу засідань залишив заступник Голови Комітету, народний депутат України Ю.Ключковський.

1. 

СЛУХАЛИ: інформацію члена підкомітету з питань органів виконавчої влади А.Горбатюка про проект Постанови Верховної Ради України про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586 від 24.06.2010 р.).

Доповідач зазначив, що народний депутат України Г.Москаль пропонує Верховній Раді України звільнити Могильова Анатолія Володимировича з посади Міністра внутрішніх справ України та відзначає при цьому, що прийняття Постанови дозволить забезпечити реалізацію конституційних повноважень Верховної Ради України щодо звільнення членів Кабінету Міністрів України.

Обгрунтовуючи необхідність подання зазначеного проекту Постанови, народний депутат України Г.Москаль, зокрема, наводить інформацію про зростання злочинності та зниження показників розкриття злочинів, неналежну боротьбу з наркоманією, нелегальною міграцією, організованою злочинністю та пов’язує це з діяльністю А.Могильова на посаді Міністра внутрішніх справ України.

А.Горбатюк підкреслив, що внесення народним депутатом України проекту Постанови щодо звільнення члена Кабінету Міністрів України відповідає вимогам пункту 12 частини першої статті 85, частини першої статті 93 Конституції України, пункту 3 частини другої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”.

Водночас Верховна Рада України, керуючись положеннями пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, частин другої, третьої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” може звільнити члена Кабінету Міністрів України із займаної посади.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, Г.Москаль.

У ході розгляду питання більшість членів Комітету не погодилася з оцінками роботи А.Могильова, наданими суб’єктом права законодавчої ініціативи. Зокрема, зазначалося, що ускладнення криміногенної ситуації пов’язане в першу чергу із кризовою соціально-економічною ситуацією в країні. Крім цього, тенденції до зростання негативних показників з’явилися задовго до призначення А.Могильова на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ України і покладати лише на нього відповідальність за нинішній стан справ було б не об’єктивно.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України не підтримувати звільнення Могильова Анатолія Володимировича з посади Міністра внутрішніх справ України та прийняття проекту Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586), внесеного народним депутатом України Г.Москалем.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, секретарю Комітету С.Гордієнку.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 10 народних депутатів України, “Не брали участі у голосуванні” – 5 народних депутатів України.

Рішення не прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. №6199 від 16.03.2010 р., н.д. В.Коновалюк, визначений Президентом України В.Януковичем як невідкладний).

Доповідач зазначила, що законопроектом з реєстр. №6199 пропонується визначити загальні засади надання адміністративних послуг, врегулювати суспільні відносини, що виникають у процесі надання юридичним та фізичним особам адміністративних послуг органами виконавчої влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, іншими бюджетними установами, їх посадовими чи службовими особами, а також іншими суб’єктами, які згідно із законом уповноважені здійснювати владні функції.

О.Боднар поінформувала, що народні депутати України – члени підкомітету загалом підтримали концепцію даного законопроекту, проте відзначили, що чимало його положень потребують суттєвого доопрацювання, а саме: виходячи з положень статті 4 до переліку суб’єктів надання адміністративних послуг можуть входити, у тому числі, суб’єкти підприємницької діяльності, на які не варто покладати управлінські функції та з чим не можна погодитися; норма, викладена в абзаці третьому частини першої статті 1 законопроекту, згідно з якою адміністративні органи можуть приймати нормативні акти з питань організації власної діяльності з надання адміністративних послуг не узгоджується з пунктом 12 частини першої статті 92 Конституції України; запропонована у законопроекті норма (частина третя статті 11) щодо зарахування отриманих адміністративним органом коштів за надання адміністративних послуг на рахунок цього органу в органах Держказначейства України з метою спрямування цих коштів на забезпечення процедур адміністративних послуг суперечить передбаченій статтею 3 Закону України “Про джерела фінансування органів державної влади” забороні органам державної влади створювати позабюджетні фонди, мати позабюджетні спеціальні рахунки та використовувати кошти, одержані за здійснення функцій держави, що передбачають видачу дозволів (ліцензій), сертифікатів, посвідчень, проведення реєстрацій та інших дій на платній основі, в будь-який інший спосіб, крім зарахування таких коштів до Державного бюджету України; і головне те, що за відсутності Адміністративно-процедурного кодексу, який має врегульовувати організаційно-правові засади діяльності адміністративних органів щодо надання адміністративних послуг та який на сьогодні навіть не зареєстрований у Верховній Раді України, прийняття даного законопроекту не має сенсу.

         Доповідач поінформувала присутніх про суть обговорення законопроекту з реєстр.№ 6199 представниками Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, які підтримали даний законопроект, але висловили певні застереження до деяких його положень та пропозиції, а саме: частини друга та четверта статті 10 проекту Закону мають бути узгоджені з положеннями Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”; необхідно передбачити у законопроекті заборону на делегування повноважень з надання адміністративних послуг не бюджетним установам; центри надання адміністративних послуг, створення яких передбачено законопроектом, доцільно створювати на базі дозвільних центрів тощо.

Також Міністерство транспорту та зв’язку України висловило свої зауваження до даного законопроекту і вважає, що він потребує доопрацювання з метою запобігання при його реалізації на практиці виникненню протиріч із положеннями інших законів України.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, І.Ємельянова, Г.Яцишина, В.Долецька.

В.Долецька зауважила, що до законопроекту всупереч вимогам статті 27 Бюджетного кодексу України та частини третьої статті 91 Регламенту Верховної Ради України не надане фінансово-економічне обґрунтування та пропозиції щодо покриття бюджетних витрат, хоча його прийняття потребуватиме коштів з державного та місцевих бюджетів (на забезпечення формування та ведення Реєстру адміністративних послуг, на забезпечення безкоштовного доступу користувачів до вказаного Реєстру,  на створення центрів надання адміністративних послуг тощо).

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10.02.2010 р. № 1861-VІ, проект Закону України “Про адміністративні послуги” (реєстр. № 6199 від 16.03.2010 р.), поданий народним депутатом України В.Коновалюком, прийняти за основу за наслідками розгляду у першому читанні.

2. Доручити Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підготувати даний законопроект до другого читання з урахуванням зауважень і пропозицій суб'єктів права
законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради
України у другому читанні.

3. Визначити співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Першого заступника голови Комітету О.Боднар.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 10 народних депутатів України, “Не брали участі в голосуванні” – 5 народних депутатів України (О.Боднар, Ю.Ключковський, В.Сінченко, М.Трайдук, О.Фомін).

 

Рішення прийнято

 

3.

СЛУХАЛИ: інформацію члена підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднання громадян В.Демчишена про проект Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 6601, н.д. О.Єфремов).

Доповідач зазначив, що законопроектом з реєстр. № 6601 пропонується прийняти в новій редакції Закон України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, а також внести зміни до деяких інших законодавчих актів, включаючи Кодекс адміністративного судочинства України, законів України “Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим”, “Про статус депутатів місцевих рад”, “Про Центральну виборчу комісію”, “Про столицю України – місто-герой Київ”. Проектом передбачається, зокрема, зміна виборчої системи, за якою обиратимуться депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад, з пропорційної на змішану (мажоритарно-пропорційну) виборчу систему. Крім того, пропонується вилучити виборчі блоки місцевих організацій політичних партій з числа суб’єктів виборчого процесу, змінити порядок формування виборчих комісій, порядок висування кандидатів у депутати, скоротити тривалість виборчої кампанії на місцевих виборах тощо.

Підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян погодився з узагальнюючим висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо можливості прийняття законопроекту за результатами розгляду в першому читанні за основу.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, О.Єфремов, Д.Шпенов.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту                 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 6601), поданий народним депутатом України О.Єфремовим, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, заступнику Голови Комітету В.Сінченку.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 10 народних депутатів України, “Утрималися” – 4 народних депутати України, “Не брав участі в голосуванні” – 1 народний депутат України (Ю.Ключковський).

Рішення прийнято.

 

4

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад) (реєстр. № 6600, н.д. С.Подгорний, О.Фомін).

Голова підкомітету зазначив, що законопроектом з реєстр. №6600 пропонується запровадити на місцевих виборах відкриті списки кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим і місцевих рад, що, на думку авторів, забезпечить відкритість та прозорість при формуванні списків кандидатів у депутати і відповідальність виборця при реалізації ним свого виборчого права. Це дозволить удосконалити виборчу систему, зробити її більш адекватною до вимог часу і потреб суспільства, врахувавши критичні зауваження до нині діючої системи закритих виборчих списків.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України. Більшість членів Комітету не підтримала аргументи авторів законопроекту з рєстр. №6600, та висловилася на підтримку його відхилення.

   УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” (щодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад) (реєстр. № 6600 від 29.06.2010 р.), поданий народними депутатами України Подгорним С.П. та Фоміним О.М., за наслідками розгляду в першому читанні відхилити.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю при розгляді зазначеного законопроекту народному депутатові України, голові підкомітету з питань державного будівництва Демчишену В.В.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 8 народних депутатів України, “Проти” – 4 народних депутати України, “Не брали участі в голосуванні” – 3 народних депутати України.

Рішення прийнято.

 

5.

 

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр. № 6592 від 29.06.2010р., н.д. В.Коновалюк, М.Чечетов)

Доповідач зазначив, що проектом Постанови з реєстр. №6592 пропонується призначити чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 31 жовтня 2010 року.

Крім того, пропонується Центральній виборчій комісії у встановленому законодавством порядку вжити заходів щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення таких виборів за рахунок коштів Державного бюджету України, Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів за рахунок коштів Державного бюджету України.

С.Подгорний висловився проти прийняття проекту Постанови з     реєстр. № 6592, навівши низку аргументів на користь цієї пропозиції.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр. № 6592), поданий народними депутатами України Коновалюком В.І. та Чечетовим М.В., за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю при розгляді зазначеного проекту Постанови народному депутатові України, Голові Комітету Омельченку О.О.

ГОЛОСУВАЛИ:За” – 10 народних депутатів України, “Утрималися” – 2 народних депутати України (С.Подгорний, О.Фомін), “Не брали участі в голосуванні” – 3 народних депутати України.

 

Рішення прийнято.

Народний депутат України С.Подгорний не погодився з рішенням Комітету та заявив про окрему думку з цього питання.

 

6.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр. № 6278, друге читання).

Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорний зазначив, що станом на 30 червня 2010 року підкомітет розглянув лише близько 250 пропозицій та поправок, які надійшли до Комітету від суб’єктів права законодавчої ініціативи у передбачений Регламентом Верховної Ради України строк.   Тому розглядати цей законопроект не має сенсу.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

О.Омельченко запропонував підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян на чолі з С.Подгорним завершити розгляд пропозицій та поправок до законопроекту з реєстр. № 6278 та завершити підготовку порівняльної таблиці для подальшого розгляду даного питання на одному з наступних засідань Комітету.

Пропозицію підтримано.

 

7.

Голова Комітету О.Омельченко повідомив присутніх про те, що впродовж шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання збільшено обсяг роботи як Верховної Ради України загалом, так і Комітету Верховної Ради України з питань  державного будівництва та місцевого самоврядування зокрема. На виконання термінових доручень керівництва Верховної Ради України та Комітету, зусиллями працівників секретаріату Комітету були своєчасно підготовлені та подані на розгляд парламенту проекти законодавчих актів з реформування системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, опрацьовані законопроекти з питань виборчого законодавства, державної служби.

З метою забезпечення продуктивної роботи Комітету та враховуючи виробничу необхідність, Комітет звернувся до Голови Верховної Ради України В.М.Литвина з пропозицією з 1 липня 2010 року внести зміни до штатного розпису секретаріату Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, перетворивши одну посаду головного консультанта на посаду заступника завідувача секретаріату Комітету і одну посаду консультанта на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету. Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування відповідно до частини четвертої статті 55 Закону України “Про комітети Верховної Ради України” вніс пропозицію щодо призначення Желтової Ольги Миколаївни на вакантну посаду заступника завідувача секретаріату Комітету та Рабець Людмили Андріївни на вакантну посаду старшого консультанта секретаріату Комітету (листи додаються).

Пропозицію підтримано одноголосно.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          О.ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                      С.ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

30.06.2010 року

1. Про проект Постанови про звільнення Могильова А.В. з посади Міністра внутрішніх справ України (реєстр. № 6586 від 24.06.2010 р.,          н.д. Г.Москаль).

2. Про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. № 6199 від 16.03.2010 р., н.д. В.Коновалюк, визначено Президентом України В.Ф.Януковичем як невідкладний).

3. Про проект Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (реєстр. № 6601, н.д. О.Єфремов).

4. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (шодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад)              (реєстр. № 6600, н.д. С.Подгорний, О.Фомін).

5. Про проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році (31 жовтня 2010 року) (реєстр. № 6592 від 29.06.2010р., н.д. В.Коновалюк, М.Чечетов).

6. Про проект Закону про всеукраїнський референдум  (реєстр. № 6278, друге читання).

7. Різне.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“6 сесія 6 скликання ”

19 грудня 2014 14:35
19 грудня 2014 14:34
19 грудня 2014 14:31
19 грудня 2014 14:29
19 грудня 2014 14:14
27 листопада 2013 16:17
27 листопада 2013 16:16
27 листопада 2013 16:15
27 листопада 2013 16:12
27 листопада 2013 16:08